Dzsungel - Fehér Elephánt
www.toptipp.hu, 2011.10.31

"Kipling megírta, 100 éve mindenki olvassa, a musical-színpad elbohóckodta és ez az iciuri-picuri Picaro-csapat nagy merészen most igazi alternatív csemegét kreált belőle.
Csergőffy Judit áldásos dramaturgi közreműködésével Deák Tamás izgalmas felnőtt-mesévé alakította Maugli történetét, lehámozta a romantikus rétegeket, frappáns dialógusokkal építette fel a szituációkat.
Az alternatív szcéna régi és új, kis- és nagyvadaiból pompás állatseregletet toborzott össze, szereplőválasztása találó és eredeti.
Az együttes kiválóan dolgozik, észrevétlen gyorsváltások révén két-három alakban is találkozunk mindenkivel.
Farkasanyaként Zöldhegyi Sarolta szuggesztivitása maradéktalan intenzitású, nincs kedvesebb medveapó Bereczky Péter Balu-jánál, örömmel láttuk viszont Robin László-t időnként farkasbőrbe bújó bengáli szépségként.
Stubnya Béla színészi bravúrja, hogy lényének kedves báját feledtetve, sikerül megutáltatnia a szegény Sir Kán-t.
Pálffy Péter lendületes virtuozitással adja Tabakit, magasra téve a mércét a paralelsakál Quitt László számára. /De nemcsak ezirányú kíváncsiságból élvezzük majd még egyszer végig a pompás mulatságot.../
A teret néhány védőkorlát alakítja, igazi összetartó erő az afrikai dobzene a rendező interpretálásában, párosulva a játszók dünnyögő-mormoló kántálásával.
Igazi csapatmunka eredményeként újszerű, hatásos előadás kerekedett, messze felülírva a gyermekkori olvasmányélmény másodlagos nosztalgiáit.
A megvalósítás kiválósága pedig azt mutatja, hogy Deák Tamás egyre jobban érti és használja a színházcsinálás Mester-Szavait!"